В предизборната си кампания Доналд Тръмп отчетливо изрази симпатията си към Русия и към чуждите диктатори, затова не е изненада, че в на някого му е хрумнало да свърже името му с това на Сталин, пише Нил Мунши, журналист от Financial Times.

 

 

Човекът, на когото му хрумна това се нарича Джо Байдън. По време на речта си в подкрепа на Хилъри Клинтън в родния си град Скрентън, щата Тексас, Байдън рязко разкритикува концепцията за национална сигурност на Доналд Тръмп. Идеите на Тръмп, според Байдън, «не просто са абсолютно погрешни — те са много опасни и напълно неамерикански».

 

 

 

«Това момче съвсем не знае срам. Той превъзнася до небесата Садам Хюсеин, а това е един от най-отвратителните диктатори на XX век…На него дори би му харесал и Сталин», — заяви вицепрезидентът на САЩ.

 

 

«Нито един от кандидатите от основните партии в историята на САЩ не е бил по-невеж и не е бил по-неподготвен по проблемите на нашата национална сигурност от Доналд Тръмп».

 

 

В същия ден Тръмп произнесе реч за националната сигурност, в която изложи своя основен метод в борбата с тероризма. В частност, той предложи да се въведе «своеобразен идеологически тест за имигрантите», — споделя авторът на статията.

 
Тръмп не влезе в подробности, но изрази надеждата си, че САЩ «ще успеят да намерят общ език с Русия в борбата срещу ИД».

 

 

«Нима това не би било добре?», — попита Доналд Тръмп.

 

 

Тръмп озадачи всички, наричайки Москва потенциален партньор в деня, в който украинската власт потвърди, че ръководителят на щаба му Пол Манфорт e заподозрян, че е получавал незаконни плащания от бившия украински президент. Манфорт отрича обвиненията.

 

 

Тръмп на свой ред отрича, че е инвестирал в Русия, но журналистът от изданието Хари Силверман бил провел разследване, което потвърждавало, че Тръмп се стреми към сътрудничество с бизнесмени, свързани с Русия.

Превод: Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;