Тази нощ Въоръжените сили на Сирийската арабска република започнаха масирано настъпление към артилерийската база Рамус, намираща се под контрола на джихадистите от групировката «Армията на Завоеванието».
За малък период от време правителствената войска успя да постигне определени успехи. Заедно с подразделенията на спецназа «Tiger Forces», бойците от сирийската армия с щурм завзеха хълма «Тал-ал-Акра», който се намира в южния край на базата и дава възможност да се прострелва почти цялата територия на обекта.
Според изявлението на офицер от спецчастите «Tiger Forces», неговите бойци заедно с останалите части на сирийската армия, водят непрекъснато настъпление по позициите на ислямистите.
Огромна подкрепа на атакуващите оказват руските самолети, които обстрелват не само територията на военния обект, но и всички подстъпи към него. По този начин джихадстите са лишени от възможността да получат подкрепления.
Припомняме, че преди две седмици екстремистите от коалиция «Армията на Завоеванието», успяха да пробият отбраната на базата и да изтласкат бойците от ВС на САР от територията им.
По такъв начин джихадистите получиха достъп до огромен арсенал артилерийско въоръжение и боеприпаси.
Завземането на военния обект позволи на терористите да контролират участъка «Пътя на живота», по който върви снабдяването на сирийската армия, която е блокирала Алепо.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;