Благотворителният Фонд на семейство Клинтън ще престане да приема дарения от чуждестранни спонсори и крупни корпорации в случай на победа на Хилъри Клинтън на президентските избори през ноември. Както сподели за агенция Associated Press  служител от Фонда, за тези планове е обявил по време на закритата среща съпругът на екс-държавния секретар, бившият президент на САЩ Бил Клинтън.

 

 

«Самият Фонд, според плановете, ще продължи работата си, но «ще пренасочи дейността си. Фондът повече няма да приема пари от чуждестранни лица, правителства, задгранични или национални корпорации и техните благотворителни структури», — отбелязва агенцията.

 

 

Освен това, самият Бил Клинтън ще напусне ръководството на организацията, която ще премине към работа само по благотворителна дейност към граждани на САЩ и независими фондове. Екс-президентът заявил, че нито спрямо него, нито спрямо дъщеря му Челси не е упражнен никакъв натиск, решението е било прието доброволно. По такъв начин те искали да отстранят «потенциалните проблеми», с които Хилъри Клинтън може да се сблъска в случай на избирането й за президент на САЩ.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;