Фидел Кастро в своята статията си „Или ще победи справедливостта, или ще победи катастрофата“ сравни представителите на страните от НАТО с нацистите и техните подразделения от СС в хитлеристка Германия. 

 

 

Лидерът на кубинската революция Фидел Кастро сравни представителите на европейските страни от НАТО с нацистите от СС в хитлеристка Германия и заяви, че политиката на блока, обслужваща интересите на САЩ, ще доведе алианса до изхвърлянето му в позорните страници на историята.

 

 

 

„Никой няма право да разрушава градове, да убива деца, да унищожава домове, навсякъде да сее страх и смърт“, – пише Кастро в статията си със заглавие „Или ще победи справедливостта, или ще победи катастрофата“.

 

 

Когато след Втората световна война бе създадена ООН, светът „се преизпълни с илюзии“, но от днешна гледна точка всичко това изглежда като „колосална лъжа“, отбелязва лидерът на кубинската революция.

 

 

„Настоящите проблеми ни карат да мислим, че предстои Трета световна война, война с използването на такова оръжие, което може да сложи край на цялото човечество“, – пояснява Кастро.

 

 

 

„Има и такива хора, които се гордеят с готовността си да умрат, но с още по-голямо удоволствие заявяват готовността си да убиват, за да защитят личните си позорни привилегии. Има и такива, които са лишени от съвест. Съдейки по всичко, те не са никак малко“, – пише той.

 

 

„Много хора се изненадват, когато чуват изявленията на някои европейски представители на НАТО, говорещи със стилистиката на нацистката СС“, – продължава лидерът на кубинската революция.

 

 

 

Според Кастро, политиката на империята (САЩ) „е толкова цинична, че съвсем скоро ще бъде изхвърлена в боклука на историята“.

 

 

„Агресивните буржоазни правителства на страните от НАТО се превърнаха в посмешище за целия свят“, – смята Кастро.

 

 

В края на статията си лидерът на кубинската революция пише, че „ако днес е възможно да увеличим продължителността на човешкия живот и продуктивния период на  човека, то е възможно и „да планираме развитието“ на цялото човечество – в съответствие с ценностите на културата и растящия обем на производство.

Тагове: ; ; ; ; ;