Най-малко 70 джихадисти са били убити и десетки са ранени днес в резултат на боевете на армейските части и бомбардировачите на ВКС на Русия в комплекса военни училища в Алепо.
Унищожен е танк, две ракетни установки и три оръдия, — това се съобщава в сводката на Главния щаб на сирийската армия.
Отбелязана е и активността на сирийската авиация, която до момента е действала по-ограничено, опасявайки се, че ще се натъкне на новопридобити оръжия от чужбина в ръцете на ислямистите.
За подкрепа на правителствените сили през изминалото денонощие бяха задействани 39 изтребители-бомбардировачи и 35 бойни вертолети на ВВС на САР, които нанасяха удари по наземи цели, посочени от адиодиспечерите.

По време на въздушните удари са разгромени няколко укрития на джихадисти и две места за съхранение на боеприпаси в Кафр Хамр и Арана.
На масиран артилерийски обстрел и въздушни удари бяха подложени позициите на екстремистите в околностите на Rahbet Maarata, Dahret ал-Shurfeh, Daret Ezza, Ал-Мансура, военната академия, Кафр-Наха и Ал-Atareb.
В района на Дейр Хафер авиацията прихвана два камиона, натъпкани с боеприпаси и конвоиращия ги бронетранспортьор.
Всички транспортни единици са изгорени.
В град Алепо силовите батареи притиснаха струпаните джихадисти в околностите на Ал-Шаар, Ал-Ансари, Кази Аскар и Кастал Харами, ликвидирайки оборудваните с картечници автомобили.
За денонощието: в резултат на артилерийските и въздушните удари са унищожени 10 броя бронирана техника, ликвидирани са десетки джихадисти.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;