Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън разказа на сътрудниците на ФБР, че е използвала частично частната си електронна поща, защото така я посъветвал бившият държавен секретар Колин Пауъл.

 

 

Хилъри Клинтън в битността си на държавен секретар през 2009.2013 г. е водела секретната служебна кореспонденция чрез личната си електронна поща. Според експерти, това й е позволявало да скрива кореспонденцията от държавни проверки, което е забранено за държавни служители. Разкри се фактът, че Клинтън е изтрила около 30 хиляди съобщения, заявявайки, че те са имала строго личен характер.

 

 

ФБР не повдигна срещу Клинтън обвинения, но провежда разследване. Конгресът на САЩ отказа да обнародва материалите от разпита на Клинтън във връзка със «служебната или друга чувствителна информация».

 

Споменаването на Колин Пауъл се появи в записките на ФБР, които бяха представени в палатата на представителите на САЩ, пише вестник New York Times.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон фотографируется со своим сторонником в штате Огайо. Архивное фото

Вестникът припомня също за книгата на Джо Консън Man of the World: The Further Endeavors of Bill Clinton, посветена на Бил Клинтън. В нея авторът описва разговора по време на вечеря с Колин Пауъл, в която Пауъл разказал, че е «посъветвал Хилъри да използва собствената си електронна поща, защото това е правил и самият той, освен секретните съобщения, които е изпращал и получавал чрез компютъра на Държавния департамент».

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;