Авторът на статията за преместването на ядреното оръжие на САЩ от Турция в Румъния — журналистът от информационния портал EurActiv Георги Готев — заяви в интервю за изданието Romania Libera, че източниците му са достоверни, той съобщи също, че продължава да информира по темата.

 

 

Солдаты армии США во время учений в Сенегале

«Сигурен съм, че източниците ми са достоверни, именно затова и написах статията. Естествено, разбирам, че румънските власти ще отричат информацията. Аз знаех, че те ще отричат, защото преди публикуването на статията се свързах с тях. Всичко това са достатъчно секретни теми, но аз счетох, че източниците ми наистина заслужават доверие, за да публикувам материал с подобно заглавие», — заяви Готев.

 

 

Журналистът отбеляза, че има намерение да напише втора статия по темета, защото в тази област трябва за има повече прозрачност. Той подчерта, че всяка негова статия за Румъния предизвиква скандал.

 

 

 Готев заяви, че след опитите за преврат Турция «напуска западния лагер» и тръгва към Русия.
«Това е тектонично движение, които е значително по-мащабно от преместването на оръжие, пък дори и ядрено. Съществува много интензивен и крайно динамичен геополитически контекст. Ако оста Москва-Анкара-Техеран, която понастоящем се формира, се осъществи, то тя кардинално ще промени ситуацията в региона», — подчерта журналистът.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;