Сирийската и руската авиации завишиха интензивността на работата си в района на Алепо.
Само за изминалото денонощие ВКС на Русия нанесе 200 удара по базите на дислокация на джихадистите. На бомбардировка бяха подложени екстремистите около пътя Ал-Баб, в района Qaterchi, Ал-Шаар, Ал-Джазмани, Qzi Аскар, Ал-Meyser, Ал-Movaselat и Karm ал-Тараба.
На пътя Ал-Баб внезапно бе застигната и напълно разгромена колона от военни машини на джихадисти.

По време на въздушната атака бяха убити десетки терористи и изгорен транспортът им.  Още сутринта руските бомбардировачи започнаха да нанасят удари в районите, прилежащи към военната академия, унищожавайки бойната техника и разкритите от разузнаването складове с боеприпаси.
Предприемат се мерки по блокирането на новите маршрути за снабдяване на терористите.
В юг от Алепо по време на «въздушния лов» напълно бе разгромен крупен конвой от джихадисти.
Бандитската група  преустанови съществуването си.
Още една колона терористи от  «Jeish Ал-Фатх» почти бе успяла да се добере до военната академия, намираща се в района на Ал-Ramousiyeh, но в последния момент също попадна под авиоудар.
Наземните части потвърдиха гибелта на над 20 метежници.
След като не откриха за деня по-достойни цели, самолетите на ВКС на Русия се заеха с тила на ислямистите.
Авиацията премина със «стоманената си метла» по пътищата на изток от Khanaser, Хан Тумен, Кафр Хамра, Mitrem и на запад от Ал-Мансур.
Бяха разкрити няколко транспортни колони, охранявани от  джипове с картечници. В резултат на авиоударите тази помощ така и не се доближи до фронтовите позиции на джихадистите.
Метежниците не дочакаха подкрепления.
На шосето останаха да лежат десетки трупове на терористи. Мощните бомби в Хан Тумен унищожиха 50-метров подземен тунел, използван от метежниците за проникване в западните райони на града.
Опозиционните медии твърдят, че той е разрушен от 500-кг бомба от Ту-22М3, които започнаха работа от иранската авивобаза.
Тази информация се потвърди в социалните мрежи от бойците от FSA. В същото време проправителствените сили, възползвайки се от въздушната подкрепа, почти напълно освободиха квартал 1070 и подстъпите към техническата база на ВВС на САР.

Тагове: ; ; ; ;