Главните задачи на следващия президент на САЩ ще бъдат подобряване на националната икономика, гарантиране на сигурността и обединението на страната, заяви кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън.

 

«Следващият президент ще се сблъска с три главни призива. Той трябва да направи така, че икономиката да работи за всички, а не само за богатата върхушка. Той трябва да гарантира нашата сигурност и устойчивата водеща роля на САЩ в света. И той трябва да обедини Америка», — каза Клинтън, представяйки в щата Охайо своята програма за данъчната политика.

 

 

По време на речта си, която бе излъчвана от CNN, бившият държавен секретар увери аудиторията в своя стремеж «да гарантира, че нашите съюзници са силни, а и да обезопаси САЩ от терористите, където и да са те».

 

Особено внимание тя отдели на актуалното за САЩ притежание на оръжие.

 

«Не съм за отмяна на Втората поправка, даваща разрешение да се носи оръжие, съвсем не подкрепям каквито и да било програми, които заставят хората да се откажат от носенето на оръжие. Но искам да помогна на всички да останат живи и да направят така, че никой да не може да завре оръжието в главата му, да го подчини и да причини вреда на други», — каза Клинтън.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;