Отговорът на БЗНС на министър Николай Ненчев по повод критиките на генерал Румен Радев, кандидат за президент на БСП. Публикуваме без редакторска намеса.
 
«Защо на сайта на БЗНС никога няма да прочетете, че Георги Първанов и неговият генерал Румен Радев са демократи и патриоти? Краткият отговор е защото става дума за пари.
 
 
Не за демокрация, не за патриотизъм, дори не и за политическа идеология!
 
Става дума за едни потенциални комисиони по предвидените разходи за отбрана в следващите години. В момента в който разходите бяха договорени от настоящия министър на отбраната, от блатото с кремълски хрантутници в България изпълзяха комисионери на руския военно- промишлен комплекс и започнаха да мислят как тези пари да влязат в джобовете им. Това е жалката истина. Или част от нея.
 
Защото потенциалният кандидат на БСП заявява претенции да е патриот. А това няма как да е истина, ако поставяш интересите на чужда империя над българските. Не може на пресконференция да четеш опорни точки, договорени от БСП в Москва и да ги представяш за български интерес.
 
БЗНС няма да допусне външно-политическата доктрина на Кремъл да контролира държавата ни! Контрол, предвиден да се осъществява в замяна на комисиони за алчните им слуги!
 
Уважаеми комунисти, моля, не спирайте да четете сайта ни. Следват още истини, които трябва да осъзнаете и обсъдите в организациите си».
 
Преди два дни бившият шеф на Военновъздушните сили критикува Ненчев за «идеологическата му честота» и използва за доказателство позиции на партията му БЗНС. 
“Бил съм бил политическа фигура. Много интересно кой дава тези дефиниции за мен. Един човек, на сайта на чиято партия виси следното описание за самия него —
«Николай Ненчев е демократ, подготвен за битката с Русия, има силна воля и идеологическа чистота».
«Лично аз на мястото на премиера не бих се доверил на човек, който афишира идеологическата чистота. Това ми навява мисли за едни минали исторически епохи“, заяви Радев.

Тагове: ; ; ; ; ;