Вчера, практически цял ден, след масираните бомбардировки на Ту-22 М3, фронтовите бомбардировачи на ВКС на Русия «обработиха» позициите на ислямистите в Алепо.
Основните удари бяха нанесени юго-западно от Алепо. Под прикритието на руската авиацията правителствените части успяха да се придвижат значително в южните райони, заемайки над 80 % от квартал Наср.

Отрядите на «Хизбулла» практически без загуби пробиха първата линия на отбраната на «Армията на завоеванието» и значително изтласка метежниците в Ал-Хамдания.
Джихадисти има само в училището Хикма и сградата на пожарната.
Във вечерните часове вчера битката започна да стихва.
Но с настъпването на нощта ислямистите така и не успяха да затворят очите си.
По базите на джихадистите, където те си отпочиваха след напрегнатия ден, удариха руските бомбардировачи.
Су-24М и Су-34 от ВКС на Русия се «срутиха» върху главите на метежниците и им стовариха отгоре десетки тонове бомби, унищожавайки ги там, където се бяха струпали като пилци.
Масирани бомбардировки получи и градчето Darret Izza, намиращо се в западната част на провинцията.
Населеното място служеше за свързващо звено с фронтовата линия и бе пункт за преразпределение на храни, пари, боеприпаси и прочие, през който върви основното снабдяване на ислямистите от Идлиб и Турция.
Медиите обвиниха Русия за авиоудара по местна болница. Но тези твърдения нямат доказателства, защото по време на нальота, заедно със своите подчинени, бе убит главатарят на джихадистите Хусейн Абуд Ал-Khalaf, също известен като Аби Ал Уалид Boqrus.

Тагове: ; ; ; ; ; ;