b9c81553c1bcf234e44cb05ba9ab7316Партньорът АБВ е много проблематичен за БСП. Партията продължава да бъде разделена на две половини. Това влизане в централния диалог, вътре в БСП от страна на АБВ, всъщност, продължава да генерира разцепление, вместо двете половини на БСП да намерят мостове по между си и да се консолидира партията.

 

Това коментира пред “Хоризонт“ в предаването “Преди всички“ социологът проф. Михаил Мирчев. Очаква се в сряда Националният съвет на БСП да гласува номинираните от ръководството кандидати за президент, сред които и ген. Румен Радев.

 

Формално трябва днес да го отложат, защото той (ген. Радев – бел.ред.) все още не е освободен. Освобождаването става след официалната публикация в Държавен вестник. Предполагам обаче, че те днес ще изневерят на формализма и ще направят съдържателното обсъждане.

 

Надяваме се, че БСП ще обяви номинацията си за президент, защото партията започна много се забавя. Дали ще бъде ген. Радев – ще видим. Вероятно ще бъде той, но въпросът е по какъв начин. (…) Това че АБВ подкрепя генерала, може би е минус, а не плюс, коментира проф. Мирчев.

Тагове: ; ; ;