Генерал Румен Радев ще е кандидатът на БСП за президентските избори, реши на заседание тази вечер Националния съвет на социалистите, съобщи БНР.

 

Висшият партиен форум изслуша всеки един от претендентите. На последвалото тайно гласуване, от 151 подадени бюлетини ген. Радев получи 99 гласа, следван от Румен Гечев с 38  и Таско Ерменков — 13 гласа.  Още преди вота, от кандидат-президентската надпревара на социалистите отпаднаха Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Михаил Миков и Марио Трайков, които си направиха самоотводи.

 

«Вече БСП има кандидат, дано той да бъде успешен», Коментира пред журналисти Янаки Стоилов.

 

На заседанието на Националния съвет на БСП, социалистите направиха критичен анализ на президентския мандат на Росен Плевнелиев.  Освен кандидатурата на ген Радев, партийният форум прие и платформа за предстоящите избори. В документа, социалистите записаха, че на България й е нужен президент, който да работи за изграждането на социална държава.

 

Да отстоява разбирането, че България е приятелски настроена към Русия, и да може да отстоява интересите на държавата в момент на остра бежанска криза и криза на основни европейски ценности, са другите принципни изисквания на БСП към бъдещия Държавен глава.

Тагове: ; ; ;