Киев няма да се откаже от нови диверсии в Крим, опитвайки се да дестабилизира ситуацията на полуострова, уж като акция на съпротива на кримско-татарското движение, счита вицепремирът на кримското правителство Руслав Балбек

 

Балбек заяви, че украинската власт иска да внуши на света, че кримските татари са против присъединяването към Русия, което на практика няма нищо общо с реалността.

 

Той подчерта още, че украинските спецслужби продължават да водят диверсионна война срещу Крим, защото в света липсва обективна информация за живота на полуострова.

 

«За официален Киев е много важно да покажат на света някаква уж съпротива от страна на кримските татари. За целта украинските спецслужби и радикалните политици с всички сили ще се опитват да попречат на мирния живот на полуострова. Всеки конфликт, без да се подбират средства, те ще приписва на някакво партизанско движение на кримските татари», отбеляза Балбек.

 

Той призова украинските политици да престанат да разглеждат кримските татари, които вече напълно са интегрирани в руското общество, като инструмент за престъпните им планове.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;