Съществуват редица причини, според които Хилъри не трябва да смени Обама на поста му в Белия дом.

 

Но има една лична, на базата на която Клитън трябва автоматично да напусне президентската надпревара.

 

Това е влошаващото й се физическо, умствено и емоционално състояние.

 

Болестта й е неизлечима, с времето тя само ще се влошава и Клинтън няма да е в състояние да изпълнява своите задължения, ако бъде избрана за 45-ия президент на САЩ.

 

 

Както става ясно, през февруари 2014 година Лиза Бардеск, лекуващият лекар на Хилъри, работеща в болницата Маунт Киско Медикъл Груп, е написала дори приложеното по-долу писмо, ясно посочвайки, че пациентката й е непригодна за държавна служба по медицински причини.

xl-Untitled-1

Пациент: Родъмм Клинтон, Хилъри

Дата на раждане 26.10.1947

 

5 февруари 2014 г.

 

Посещение при лекар

 

 

Оплаквания: Загуба на памет (замъгляване на съзнанието за кратки периоди, неконтролирани припадъци, загуба на паметта, безсилие.

 

 

Анамнеза: Пациентката се обръща повторно, констатирайки, че все още има усложнения след сътресението на мозъка от началото на декември 2012 година. Тя констатира, че през последните няколко месеца са зачестили загубите на памет (замъгляване на съзнанието за кратки периоди от време, неконтролирани припадъци и загуба на памет). На пациентката вече е поставена диагнозата «комплексни частични припадъци» в началото на 2013 година и рано започнала «подкорова съдова деменция» — в средата на 2013 година.

 

 

Медицинско изследване: След провеждането на изследване по Скалата за оценка на психическия статус пациентката проявява признаци на прогресираща подкорова съдова деменция. В резултат на днешния тест пациентката събра малко по-малко точки, отколкото по време на теста през 2013 година. У пациентката се проявяват признаци на по-чести частични припадъци.

 

Диагноза: комплексни частични припадъци, подкорова съдова деменция.

 

Впечатления/План: Детайлно обсъдих с пациентката алтернативите и избрахме вариант на поддържане на базата на текущи медикаменти, увеличавайки дозата на прием само по отношение на припадъците. Предписах да се проведе още един път магнитнорезонансна томография. Кабинетното посещение ще бъде назначено след провеждане на изследването.

 

Лиза Р. Бардеск, доктор по медицина.

Тагове: ; ;