Корабите от Северния флот на Русия начело с есминеца «Адмирал Ушаков» в рамките на ученията в Баренцово море осъществиха артилерийска стрелба по морски и брегови цели, съобщи в понеделник пресслужбата на СФ.

 

 

Корабли Северного флота провели боевые стрельбы в Баренцевом море

 

«В съответствие с плановата брегова подготовка на силите и войски от Северния флот в летния период на обучение, корабната ударна група в състава на ескадрения миноносец «Адмирал Ушаков», големите противоподводничарски кораби «Вицеадмирал Кулаков» и «Североморск» проведоха артилерийски стрелби по морски и закрити брегови цели в полигоните на флота в Баренцово море и в крайбрежието на Колския полуостров», — се казва в съобщението.

 

 

Пресслужбата уточни, че стрелбите са били проведени главно със  130-мм калибър от артилерийските установки на есминеца «Адмирал Ушаков» и със 100-мм оръдия на големите противоподводничарски кораби по по-рано поставени морски и брегови мишени.

 

 

Районите, в които са били проведени артилерийските стрелби в Баренцово море и въздушното пространство над тях са били предварително закрити за корабоплаване и полети на гражданската авиация.

 

 

Тагове: ; ; ; ;