Лидерът на шиитската организация «Хизбулла» Хасан Насрулла, чийто бойци се сражават на страната на сирийската армия, призова бойците от всички радикални групировки в Сирия «да прекратят борбата и да положат оръжието». Това заяви той в телеобръщение по канал «Ал-Манар», което бе предназначено за 10-та годишнина от края на конфликта в южен Ливан.

 

«По-нататъшното продължаване на войната е безсмислено, защото това служи само на интересите на САЩ и продажните арабски режими. Ако във вас е останало нещо от исляма, спрете напразното кръвопролитие», — заяви Насрулла.

 

Той подчерта, че екстремистките части в Сирия «се използват вече пета година срещу народите, които се съпротивляват на Америка и Израел».

 

Шиитският политик твърди, че терористичните организации ИД и «Джебхат ан-Нусра», како и другите радикали, са «въоръжени и подготвени от САЩ чрез парите на арабските монархии».

 

«САЩ са майстори на войните с чужди ръце. Сега администрацията на Обама иска да използва за предизборни цели разгрома на ИД в Рака и Мосул», — отбеляза лидерът на «Хизбулла».

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;