Днес ви предтавяме Тони Димитров

«Безукоризненный» — съветски и руски стражеви кораб от проекта 1135 «Буревестник», част от състава на Черноморския флот на СССР и Русия.

Пристанище Севастопол.

 

Корабът е зачислен в списъка на корабите към ВМФ на СССР на 16 май 1977 година.

 

Строежът на кораба започва на 12 юли 1978 година и  е дело на корабостроителния завод «Залив» в Керч,  носи заводския номер 15.

 

Пуснат във вода на 3 юни 1979 г.

 

В експлоатация от 29 декембри 1979 г.

 

На 3 март 1980 година е включен в състава на Черноморския флот на СССР.

 

Екипаж 197 човека, в това число 22 офицера

 

 

Военна клетва в Народна Република България

 

Аз, гражданин на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници.

 

 

   Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство.

  

  Готов съм винаги по заповед на народното правителство да защитя своята родина – Народна република България – и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете.

 

  Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се.

Тагове: ; ; ; ;