Канцлерът на Германия Ангела Меркел твърде малко отчита страховете и грижите на немските граждани по отношение на мигринтите, заяви в интервю за Spiegel  бившият премиер на Бавария Едмунд Щойбер.
1

«Меркел е убедена в правотата си. За съжаление, тя твърде малко отчита усещанията, страховете и грижите на гражданите», — каза той.

 

«Понастоящем тези страхове са огромни, а знаменитата фраза на Меркел «Ще се справим» не помага, за щото не съдържа нищо конкретно».

 

 

«Въпросът за бежанците е високоемоционално предизвикателство, което предизвиква сред болшинството граждани екзистенбиална загриженост. Те виждат, че до момента няма истинска защита на границите, че хиляди бежанци и до днес се намират нелегално в Германия, че държавата и до днес няма пълен контрол. Те видяха, че не само във Франция и Белгия, но и в Ансбах и Вюрцбург се случиха терористични атаки», добави той.

 

Известният немски политик също заяви, че позицията на Меркел по отношение на мигрантите се оценява критично в много страни от Европа.

 

 

Тагове: ; ;