Премиерът Бойко Борисов през НОВА тази сутрин:
«Тревогите ми са свързани с това при кого ще останат накрая мигрантите.
Голямата цел, която ние трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа, да не влезем в този конфликт, защото, ако Турция бъде обявена за несигурна държава, това означава всичко, което е минало за Европа, да бъде върнато в България».

 

(по казуса Бююк):

 

«Вярвам на това, което са направили МВР. Неприятно е, че са действали на ръба на закона. Възложил съм проверка на министър Румяна Бъчварова, ако има виновни, те ще бъдат наказани. 

 

25 000 души сме върнали в Турция от началото на година по подобен начин.

Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България. И ние сме задължени, не казвам, че за да не им дам допълнителен повод, че това е било движещото, когато институциите са работили и са взимали такива решения. Но ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. С цената на, ако трябва, на всички ни да ни вземат главите».
«Ще приема протестиращите срещу решението за АЕЦ «Белене» на разговор. Единственото решение за бъдещето на АЕЦ «Белене» е да стане частен проект през Агенцията за приватизация. 
Ще възникнат три много важни въпроса и затова не ми е мисълта за кампанията за президент.
Ако днеска са президентските избори, те ще минат и ще заминат, ще възникнат три много по-големи въпроса от президентските избори, защото реалната власт е в кабинета. Първо, кой ще стане премиер, кой ще държи коалицията, и тази сплав от разнородни министри. При това мнозинство крехко в парламента – как ще се оправиме там, не съм готов, не съм готов дори да си мисля, че бих могъл да отида за президент».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;