Киевският режим, извършил тези дни диверсия в район на кримския Армянск, формира ударен въоръжен юмрук на границата с полуострова. Това написа на профила си във Фейсбук опозиционният украински общественик Алексей Журавко — бивш депутат от Върховната Рада на Украйна.

 

 

«На 7 август публикувах видео за прехвърлянето от страна на Одеса в посока Крим на РСЗО, а също на ВСУ и БТР-и. От всички райони на Херсонска област и прилежащите райони идват потвърждения, че Въоръжените сили на Украйна концентрират на границата с Крим тежка военна техника: самоходни артилерийски установки, танкове, «Град-ове», БМП и др. Извозват се провизии, а също боеприпаси и жива сила».

 

 

Журавко написа също, че на 9 август от военната база на ВСУ Номер 3840 в района на Мелитопол са били изпратени шест САУ, четири «Град-а», пет БТР-и, седем 120-мм гаубични системи «Д-30», девет 120-мм гранатомети, а също четири «Урал-а» личен състав, екипирани във военна униформа…

«Всички те са въоръжени с тежко оръжие. Разбрах още, че на 9 август в 6 часа сутринта от Херсон по Береславското шосе към границата с Крим е тръгнала колона от тежки автомобили «КрАЗ» и «Урал».

 

Камионите са зелени на цвят, с номера на Европейския съюз.

 

 

Очевидци твърдят, че камионите са били военни, но облеклото на хората в тях НЕ Е било украинско.

 

 

Има информация, че военна техника и личен състав се товарят в Мелитопол на железопътни платформи и се изпращат в посока Крим.

 

Подобна информация постъпва и от Запорожието».

Ето и обръщението на Журавко:

 

«Скъпи и уважаеми херсонци! Режимът на Порошенко подготвя сериозна провокации в граничните с Крим територии. Формира се ударен юмрук в района на подстъпите към Крим.

 

Това означава, не самият епицентър на провокациите ще се случи на територията на Украйна.

 

Имам потвърдени данни, че надалеко от епицентъра ще се концентрират радикалните групировки: «Десен сектор», «Азов», «Сивите вълци» и други наемници. 

 

Херсонци!

 

Донбас се задъхва. Там убиват мирни граждани, загиват деца. Всички ние заедно можем да спрем тази смърт. 

 

 

Достатъчно е да излезем на улиците, пред администрациите, да направим всичко необходимо, за да спрем това изкуствено противопоставяне, които може да ни донесе гражданска война и на територията на Херсонска област. 

 

 

Спрете да подкрепяте тази власт!

 

Не искам война, искам мир, защото ние сме братя!»

 

 

Тагове: ; ; ; ;