Бойците от сирийската армия и опълченците преминаха в четвъртък в настъпление в южната част на фронта в Алепо. Това съобщи за  информационната агенция SANA представител на командването на Въоръжените сили на САР.

 

 

По негови сведения, войската е атакувала противника в Рамус, Мшерф, Ел-Макляа, Сук-ел-Джебас и микрорайона Рашидин-4.

 

 

Правителствените сили са успели в редица места да заемат изгодни позиции, отбивайки терористите. Ожесточени боеве се водят и в момента на подстъпите към комплексите военни училища в южната част на града, който е завзет от бандитски части от миналата седмица.

 

 

По време на операцията в микрорайон — 1070 е бил ликвидиран един от главните наемници от групировката «Джейш Муджахеддин» («Армията на Муджахидините») Юсеф Заваа.

 

 

В сряда бандите на въоръжената коалиция «Джейш ал-Фатх» («Армията на  завоеванието») се опита да се придвижи в редица участъци от фронта, но получи отпор.

 

Според данните на сирийската агенция, «противникът е понесъл загуби в жива сила и техника».

 

 

Военнослужещите и опълченците са унищожили три минирани автомобили и десетки единици бронирана техника.

 

Сирийските ВВС са разгромили четири командни пункта на терористите.

 

 

В северно Алепо около Кастело в четвъртък бе направена 3-часова пауза на военните действия. Както заяви в сряда началникът на Главното оперативно управление към Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия Сергей Рудской, хуманитарните «прозорци» от 10 до 13 часа местно време са на разположение за безопасно преминаване на колони с хранителни продукти и лекарства навътре в Алепо.

 

Сборният пункт на колоните с хуманитарна помощ за жителите на града е в района на населеното място Хандарат.

 

В Алепо са открити седем хуманитарни коридори за излизане на мирните жители и бойците, пожелали доброволно да се предадат и да се възползват от амнистията. Разположен е и допълнителен коридор за излизане на бойците с оръжие в района на Кастело. Командването на ВС на САР реши да направи това, за да се избегне излишни кръвопролития и разрушения.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;