Ролята на руския «наемник Дмитрий» от документалния филм на  Sky News за войната в Сирия, който бе обявен от британския телевизионен канал като разобличителен, е изпълнена от актьора от Москва Александър Агапов за хонорар от 100 хиляди рубли, съобщи телевизия НТВ, позовавайки се на думите на самия артист.

 

Sky News публикува интервю с руснака, който твърди във филма, че е участвал в качеството си на наемник във военната операция на Русия в Сирия на страната на правителствените войски на Башар Асад. Мъжете, представящи се за Александър и Дмитрий, заявяват в документалния филм, че са наети от частната компания «Вагнер», която препращала хора в Сирия чрез военни транспортни самолети, те казват, че са участвали в боеве за три хиляди британски фунта на месец.

 

«Всичко започна преди няколко месеца. Британската снимачна група замина за Ростовска област в търсене на участниците от секретния «отряд Вагнер»… Защо точно там — това е известно само на британците. Когато не намерили нито един от този отряд по понятни причини, чужденците решили да вземат за снимки местни казаци. Успяхме да се свържем с един от тях», — съобщава НТВ.

 

 Телевизията цитира думите на Дмитрий:
«Помолиха ме да разкажа за Сирия, как воюват нашите там. Но аз не исках да се свързвам с тях и им препоръчах едно момче  — той е актьор».
По данни на канала, именно така британската снимачна група е стигнала до Агапов, който играе в московския театър на Олег Буданков.

«Те му платили за интервюто, а текста били написали по-рано», — твърди НТВ, позовавайки се на актьора, който като доказателство, че именно той е същият този «тъмен силует, разказващ за несъществуващите руски наемници в Сирия», представи запис от диктофон на самото интервю.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;