В „Камчия“ започва фестивалът „Магията на куклите“, съобщи Посолството на Русия в България.

 

Могат да се включат всички малки и пораснали деца. Осигурен е и транспорт за участниците

 

 

V Международен фестивал „Магията на куклите“ ще се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ от 12 до 14 август.

 

Фестивалът е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Съорганизатор на престижното събитие е Арткъща „Куклите“.

 

 

Тази година мотото е «Куклите — посланици за мир и приятелство между народите».

 

В детския център на открито „Хамбарите“ в „Камчия“ ще се съберат повече от 200 участници от България, Русия, Германия и др. страни.

 

 

Те ще се включат в разнообразни творилници: ателиета за кукли, поетична вечер, куклени спектакли, изложба на керамични кукли, фолклорна проява и др.

 

Децата ще изработват кукли от дървени лъжици в цветовете на българския трибагреник, а също и фолклорни кукли по метода на Арт-Къща «Куклите».

 

Едно от най-интересните занимания ще е майсторенето на кукли от хартия, а също и кукли – разделители за книги.

 

Специални гости на фестивала са поетесата и приложник Мария Донева, която ще има своя група за творчество на кукли от плат, както и Калина Крачева, която ще майстори с децата руски традиционни кукли.

Очаква се за първи път да бъде представен и химна на фестивала, която е по текст на Михаил Белчев и музика на Хайгашод Агасян.

 

Изпълнява младата певица Теодора Велчева

«Обявили сме вече и пощенска кутия за приказки — децата, които искат да участват в конкурса за най-добра приказка по темата — мото на фестивала, могат да започват да пишат», прикани малките участници Жени Костадинова, арт-директор на фестивала.

Няма ограничение във възрастта за участниците – но те трябва да се запишат предварително на тел. 0893 440 144. Ще има организиран превоз от Варна.

 

В последния ден на фестивала децата ще засадят Дръвче на мира и ще го окичат със свои кукли с послания за мир.

Тагове: ; ; ; ; ; ;