Сайтът  WikiLeaks обяви, че предлага награда в размер на 20 хиляди долара за информация за убийството на сътрудника от Националния комитет на Демократическата партия Сет Рич.

«WikiLeaks дава награда в размер на 20 хиляди долара за информация, която може да доведе до разкриването на убийството на сътрудника на НКДП Сет Рич», — съобщава в Туитър организацията.

ANNOUNCE: WikiLeaks has decided to issue a US$20k reward for information leading to conviction for the murder of DNC staffer Seth Rich.

 

27-годишният Рич бе застрелян до дома си на 10 юли 2016 година. Според полицията, убийството е резултат от опит за грабеж.

 

«Понастоящем нямаме информация, позволяваща ни да предполагаме, че убийството е било свързано с работата на Рич в националния комитет на демократите», — цитира американският канал NBC изявлението на заместника на полицията на Вашингтон Питър Нюшем.

 

 

 

Вашингтонската полиция предлага за информация за убийството на Рич награда в размер на 25 хиляди долара.

 

 

Припомняме, че Уикилийкс публикува аудиозапаси от сървърите на националния комитет на Демократическата партия на САЩ, които бяха разбити от хакери. В Туитър беше публикувано съобщение, че един от файловете се отнася до кампанията на сенатора Бърни Сандърс — бивш съперник на Хилъри Клинтън.

 

 

След публикацията ръководителят на националния комитет на демократите Деби Васерман-Шулц подаде оставка, защото публикацията разкри наличие на заговор в ръководството на партията срещу Сандърс и в полза на Хилъри Клинтън.

 

 

Мениджърът на предизборната кампания на Клинтън Роби Мук заяви, че изтичането на документите е дело на руснаците, които имали за цел «да помогнат на Тръмп».

 

Основателят на портала Уикилийкс Джулиан Асанж опроверга съпричастността на Русия по отношение изтичането на документите от Демократическата партия на САЩ и анонсира за нови изтичания, които могат да доведат до нови оставки в НКДП.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;