Президентът на Латскийския параолимпийски комитет Дайга Дадзите нарече неправилно решението на Международния параолимпийски комитет по отношение отстраняването на всички руски спортисти от участието им в турнира в Рио де Жанейро.

 

«Днес ми позвъни президентът на Литовския параолимпийски комитет, и двамата решихме, че отстраняването на всички спортисти от Русия е неправилно. Самата аз много добре познавам много руски спортисти, това са много хубави момчета, които тренират и не употребяват допинг», — каза тя.

 

Дадзите посочи, че решението за отстраняването на руския отбор може да се промени преди началото на турнира, защото то не е подкрепено от всички страни.

 

По-рано  параолимпийският сборен отбор на Русия в пълния си състав бе отстранен от участието в Параолимпийските игри, които трябва да започнат в Рио де Жанейро на 7 септември.

 

Основание беше докладът на Ричард Макларън, в който се казва, че в Русия има систематични нарушения на допинговите правила. Москва има 21 дена за подаване на апелация.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;