Министерството на отбраната на Русия е получило предложения за участие на отбранителни министерства от редица страни за оказване помощ на населението на сирийския град Алепо.

 

«Наред с реакцията на международните хуманитарни организации, в руското военно министерство вече постъпиха конкретни предложения за участие на отбранителни министерства от редица държави за оказване помощ на населението на Алепо», — се казва в съобщението от Министерството на отбраната на Русия.

 

 

Министерството изрази също признателността си към Китай и Сърбия, които първи изявиха подкрепата си за руско-сирийската инициатива за провеждането на хуманитарната операция.

 

«Разчитаме на по-нататъшните практически стъпки от страна на отбранителните министерства в подкрепа на руските усилия по оказване на хуманитарна помощ на жителите на Алепо», — се отбелязва в съобщението.

 

Министерството на отбраната на Русия добави, че продължава активна работа по широкото включване на международната общност към провежданата хуманитарна операция в Алепо.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;