В момента в Турция и прилежащите и морета са разположени прекалено много сили на НАТО. И би било наивно на обясняваме това със „сигурността на Турция и алианса”. Страната ни изглежда окупирана, при това постоянно я принуждават да провежда политика, която не отговаря на интересите и.

 

 

Използвайки НАТО, САЩ – също както по времето на студената война – се опитват да обкръжат Русия, да дестабилизират прилежащите и територии, да я вкарат в поредна оръжейна надпревара и да я разорят икономически, принуждавайки я да изразходва ресурсите си в непродуктивни сфери, които не гарантират просперитета и благополучието на руския народ.

 

Целта на американския ракетен щит

 

Истината е, че НАТО реализира прословутия проект за т.нар. ракетен щит заради и срещу Русия. Целта му е да обезвреди мощта на руското ядрено реагиране, да върже ръцете и краката на Москва и да я превърне в американска боксова круша.

 

 

Дали Турция ще се остави да бъде ангажирана с тези планове на САЩ, които очевидно противоречат на нейната сигурност и стабилност, както и на турските национални интереси, и ще позволи ли да стане част от тях?

Тюркер ЕРТЮРК

* Авторът е турски адмирал и бивш началник на Военната академия на Турция, анализатор на Odatv.com

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;