Журналистите от британския телевизионен канал Sky News проведоха разследване на канал за контрабандна на оръжие от Украйна през Румъния за Западна Европа и Близкия Изток.

 

Според информацията на телевизията, след няколко месеца преговори журналистите успели да се срещнат с членове на румънска банда за търговия с оръжие. Контрабандистите заявявали, че са готови да продадат оръжието на всеки, който е готов да плати, в това число на терористи.

 

 

В багажника на автомобила на бандитите имало различни видове оръжие. Те заявили, че могат да доставят хиляди оръжия и боеприпаси. Контрабандистите разчитали, че журналистите ще купят стоката им.

 

 

«Доставяме оръжието от Украйна, заедно с боеприпаси за него. Ще ви доставим толкова, колкото искате», — заявил един от бандитите. 

 

 

Според данни на Sky News, търговците заявили, че оръжието се доставя по контрабанден път от Украйна в Румъния, след което се препраща към други банди в Западна Европа и Близкия Изток, Западна Европа е главният пункт за доставка.

 

 

По думите на търговците, които цитира Sky News, те работят само с огнестрелно оръжие, но имат близки връзки с други групировки, които са специализирани за тежко оръжие, гранатомети и мини.

 

Сред видовете оръжие, предложено на журналистите, е имало снайперистки и полуавтоматични пушки, ловно оръжие, пистолети и мн. др.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;