На 5 август неизвестната по-рано сирийска опозиционна групировка General Foundation for Prisoners’ Affairs изиска да се заменят телата на убитите на 1 август руски военни срещу затворници от сирийски затвори и пленници на групировката «Хизбулла» в Ливан, както и да се прекрати обсадата на Алепо.

 

Като гаранции в търговията с телата на руските убити военни Фондацията предлага документите на членовете на екипажа на Ми-8.

 

Още на 28 юли Русия и Сирия започнаха мащабна операция за спасяването на мирните жители, вертолетът Ми-8 се връщаше в авиобаза Хмеймим след доставката на хуманитарна помощ за мирните жители на Алепо.

 

Товарният хеликоптер бе свален в провинция Идлиб, над район, контролиран от терористичната групировка «Джебхат ан-Нусра», която вече е с друго име, а по-рано бе филиал на Ислямска държава.

 

Все едно, че със смяна на козината вълкът ще се превърне в агне…

 

Източник, приближен до командването на опълчението в  Алепо, твърди:

 

«Телата на руснаците се намират в ръцете на «Джебхат ан-Нусра», в отряда под командването на гражданина на Саудитска Арабия Мохамад Мухейсни».

 

Сюжетът е по холивудски примитивен: терористите хващат заложници (живи или мъртви), поставят неизпълними искания и с това блокират активността на силовите структури.

 

Така печелят време и отвличат вниманието, а джихадистите в това време действат в друга зона. Не е трудно човек да се досети, че другата зона е град Алепо, намиращ се в съседната провинция.

Обсадените джихадисти

 

В кварталите на Алепо са блокирани значителни сили на джихадистите, там са в обръч и голям брой чуждестранни наемници. Т.е. там има масови убийци. В Алепо са се набутали над 15 въоръжени групировки, в които няма човешки същества, а някаква грешка на природата, по същество — това са изроди, патологични изверги, които вече пети ден се опитват да се измъкнат от обръча, в който ги поставиха сирийските правителствени сили и Русия.

 

 

Атака след атака, атака след атака…Опитват се да се измъкнат от котела така, както панически се опитва да избяга от заграждението диво животно…

 

 

По позициите на сирийската армия се нанасят  поредица от удари. В атаките участват няколко хиляди джихадисти, част от които пристигнаха в южните квартали на града от провинциите Идлиб и Латакия.

 

 

Тези действия в голяма степен усложниха хуманитарната операция — доставката на хранителни продукти и лекарства в града, на вода, извеждането на мирните жители от това минно поле, от смъртта.

 

Сирийската армия спря терористите и ги застави да отстъпят.

 

 

Авиацията нанася удари по позициите им, те се опитват да се прегрупират и контраатакуват…

 

 

А телата на руските военни са все още там — в горещата и пълна със смърт чужда земя.

 

 

Спете спокойно, момчета, Русия ще се погрижи за вас!

 

Това е последната задача, която ще изпълните в името на РОДИНАТА, Живота и Свободата — ще почакате, за да спасите ЖИВИТЕ в Алепо!

 

От изпълнението на последната ви задача зависи изходът от войната!

 

Знаем, че ще изпълните задачата!

 

ЖИВОТЪТ на тази грешна земя ви се покланя до земята.

 

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;