Световната антидопингова агенция (WADA)  за втори път проверява допинг-пробите на всички руски спортисти, участващи в Параолимпийските игри през 2012  и 2014 г.

 

Това съобщи за ТАСС министърът на спорта на Русия Виталий Мутко.

 

Международният параолимпийски комитет (МПК) на 22 юли затвори делото по отношение на Параолимпийския комитет на Русия след получаването от WADA имената на 35 руски параолимпийци, които се споменават в доклада на независимата комисия под ръководството на Ричард Макларън. На основание доклада изпълкомът препоръча на Международния олимпийски комитет, на МПК и на всички международни спортни федерации да отстранят руските спортисти от участие в съревнованията.

 

«Сега, според моя информация, върви «титанична» втора проверка на всички допинг-проби на руските параолимпийци. Имам усещането, че след критиката от страна на МОК WADA вече нямат никаква друга цел, освен Русия и основната им задача е да докажат своята правота. В ход е колосална работа, задействани са огромни ресурси, за да се проверят за втори път всички параолимпийци след Лондон — 2012 и Сочи — 2014 г., каза Мутко

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;