Любовта на американците към рекламата може да им изиграе лоша шега

 

Командването на ВВС на САЩ с патос обявиха, че изтребителят от пето поколение F-35 е готов за въздушен бой.

 

Американската военна новост ще попълни парка от изтребители, които вече са на въоръжение във ВВС на САЩ: F-18, F-16, F-15 и F-22.

 

Генерал Карлайт говори с апломб за бойните възможности на новия самолет, а и друго не се очакваше — в новата придобивка са вложени мнооого пари. Според генерала, самолетът и личният състав напълно са готови за по-нататъшна експлоатация и употреба по време на бойни действия.

 

Новата американска придобивка е снабдена със система за вертикално излитане и кацане, което й позволява да извършва полети от палубата на кораби.

 

Американците считат, че техният самолет ще бъде буквално разграбен на оръжейния пазар.

Обаче, тук следва голямото ОБАЧЕ: цената на новата машина не оставя никакви шансове на купувачите.

 

Нито една от страните, които си сътрудничат със САЩ, не може да си позволи да замени своя остарял самолетен парк с този американски изтребител. Мечтите на съюзниците на НАТО си остават мечти.

 

 

Немалка роля в разгрома на мечтите на купувачите играе и фактът, че Русия има аналогичен самолет — Т-50, който по характеристиките си очевадно превъзхожда американския аналог, а и цената е значително по-достъпна.

 

Нещо повече, компютърното моделиране на въздушен бой между двата конкурента показа наяве превъходството на руския изтребител пред американския.

 

Така световните оръжейни купувачи вече сериозно и задълбочено мислят върху целесъобразността или по-точно върху липсата на целесъобразност да пахарчат парите си за американския F-35…

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;