Вчера Бойко Борисов призна провала на саботьорската си политика към „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“.

 

Да си припомним какви ги говореше вицепремиерката му, на форум на Българо-американската търговска камара: Че премиерът спрял три руски проекта и заслужава адмирации от Големия брат.

 

Борисов не пропусна да отбележи енергийния си подвиг, жалвайки се на янките, че не оценили този му жест към тях.

 

 

Като узна присъдата на Арбитражния съд – че ще плащаме 630 млн. евро на руснаците за АЕЦ-а, а след два дни в Петербург Путин и Ердоган ще рестартират „Турски поток“, герберът панически тича да спасява неспасяемото.

 

И едва като Юнкер писмено му разреши, тогава посмя да потърси Путин и инфантилно му се похвали, че пази тръбите.

 

 

Само не поясни личната му фирма ИПОН ли ги пази на Варненския порт.

 

 

В очите на Брюксел и Москва такова сервилно въртене предизвиква само презрение.

 

Съдбата /или машината за гласуване на Цв.Цв./ ни наказа с премиер, който говори едно, обещава друго и прави трето. Такъв и за пъдар не става, а ние два пъти му даваме цялата власт и чакаме нещо четвърто.

 

Борисов има само един полезен ход – в знак на покаяние, че провали газопровод и атомна електроцентрала, да подаде оставка и още следващата седмица Народното събрание да я приеме.

 

А също да поиска прошка от обругаваните му критици, които настоявахме България да се възползва от обтягането на руско-турските отношения /заради сваления руски самолет/ и рестартира както „Южен поток“ /под името „Български поток“/, така и АЕЦ-а, и избегнем милиардната глоба от „гьола“ в Белене.

 

Така правят премиери с чест и достойнство.

 

Нашият няма нито едното, нито другото.

Велизар Енчев, от профила му във Фейсбук

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;