Нивото на подкрепа на канцлера на Германия Ангела Меркел отново падна. Политиката й по отношение на бежанците се подкрепя само от една трета от немците.

 

За това свидетелстват данните от социологическото проучване на общественото мнение Infratest, съобщи Deutsche Welle.

 

Според публикуваното допитване, 47 % от респондентите са доволни от курса на Меркел. Това е с 12 % по-малко от резултата през юли и е само с 1 % повече от най-лошия показател за канцлера от момента на преизбирането й през 2013 г — през февруари 2016 г. доволни от работата на Меркел бяха 46 %.

 

От политиката на правителството по отношение на бежанците са доволни 34 %. Това е най-ниският показател от октомври 2015 г-, когато този въпрос за първи път стана предмет на допитване.

 

65 % от запитаните днес изразяват недоволството от правителството начело с Меркел относно бежанците. Допитването изяви значително нарастване на страха на немците пред терористичните атаки в страната.

 

В същото време рейтингът на премиера на Бавария и председателя на дъщерната партия на ХСС на Меркел Хорст Зеехофер, който последователно критикува политиката на канцлера по отношение на бежанците, нараства до 44 %.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;