МВнР на Русия обяви за значителен брой жертви сред гражданското население в град Манбидж в провинция Алепо, обкръжен от въоръжените части на «Сирийските демократични сили» с подкрепата на коалицията начело със САЩ от въздуха.

 

«Въоръжените части на «Сирийските демократични сили» в момента фактическа напълно са блокирали град Манбидж в провинция Алепо. Бойците от тази «опозиционна» групировка водят интензивни действия в жилищните квартали на града, което влече след себе си значителен брой жертви сред гражданските лица. А подкрепящата СДС авиация на САЩ и коалиция нанасят удари не само по конкретни обекти на ИДИЛ, а най-вече по районите в града», — написа официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова в профила си във Facebook.

 

Авиаудары коалиции во главе с США в сирийском Манбидже приведут к гуманитарной катастрофе - Захарова

 

«Според наличната информация, само от началото на операцията в Манбдиж от 19 юли самолетите на ВВС на САЩ и коалиция са нанесли по градските квартали над 90 въздушни удари, в резултат на които по най-минимални сметки са загинали стотици и са ранени хиляди мирни жители», — подчерта тя.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;