Функционери на Републиканската партия разглеждат възможните сценарии, ако изведнъж кандидатът на партията Доналд Тръмп излезе от борбата за поста президент на САЩ.

 

Както съобщи телевизия АВС, «високопоставени представители на партията са толкова раздразнени и озверели от непредсказуемите действия на Тръмп, че проучват въпроса за неговата замяна в бюлетината за гласуване в случай, че той излезе от борбата».

 

В репортажа се отбелязва, че този сценарий може да бъде реализиран, а за целта Тръмп трябва доброволно да се откаже от участие в изборите.

 

«Според думите на официални лица, няма никакъв механизъм, за да бъде принуден Тръмп да се откаже от издигането му за партиен кандидат за поста президент», отбелязва телевизията. — Самият Тръмп не дава никакви признаци, че може да се  откаже от борбата».

 

 

Втори етап, според АВС, трябва да бъде решението минимум на 168 членове от Националния комитет на Републиканската партия за избирането на приемник на Тръмп, но този процес е «препълнен със сложности».

 

Позовавайки се на мнение на експерт от Републиканската партия, телевизията отбелязва, че «от практическа гледна точка, за да може партията да има достатъчно време да избере заместник, Тръмп трябва да се откаже от борбата в началото на септември».

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;