Украйна извършва фатална грешка, преувеличавайки своята геополитическа важност за западните партньори, пише Foreign Policy.

 

Украинското правителство твърди, че САЩ разглеждат страната като посредник в конфронтацията с Русия, а значи, ще я подкрепят каквото и да се случи.

 

Но, наблюдавайки вътрешнополитическите неуспехи на Украйна и липсата на реформи, западните държави постепенно губят желанието да помагат на Украйна, отбелязва изданието.

 

 

Киев се стреми да превърне в свой основен враг Москва, но всъщност основната беда за украинците са бездарните и корумпирани лидери на страната.

 

Освен това, пречка за развитието е недостигът на законови норми, които биха могли да спрат беззаконието и да не допуснат поредната катастрофа, пише авторът на статията.

 

 

Убедеността, че Западът и в бъдеще ще си затваря очите пред случващото се, е крайно погрешно. Той няма да преглътне всички негативи на украинските власти заради опасението, че Киев може да се обърне към Русия, подчертава изданието.

 
«Пренебрежението на Киев към опасенията на международната общност е твърде тревожен знак и в крайна сметка може да лиши Украйна от чуждестранна помощ точно в този момент, когато тя се нуждае от нея повече от всичко», — завършва авторът на статията.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;