Защитата на сървърите на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ е толкова слаба, че прилича на швейцарско сирене, за което свидетелства големият брой на взломовете.

 

Това заяви основателят на Уикилийкс Джулиан Ананж в интервю за телевизия RT, обяснявайки също, откъде се появи т.нар. руска следа.

 

«Сървърите на НК на Демократическата партия бяха хакнати няколко пъти пред изминалите години. Наши източници съобщиха, че защитата на тези сървъри прилича на швейцарско сирене. Националното разузнаване на САЩ още преди няколко месеца каза, че комитетите на двете водещи партии в САЩ са подложени на атаки от страна на най-различни субекти», отбеляза Асанж.

 

Възникването на слуховете за присъствието на «руска следа» при взлома на сървърите Асанж обясни с това, че хакерската атака е била извършена от компютър, чийто системен език е бил руски.

 

«Това говори за следното: или някакъв руснак е замесен, или го е направил някой друг, който е искал да прилича на това, все едно е замесен руснак», — подчерта той.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;