По време на продължилата до тази сутрин полицейска акция, в района на бул. «Мария Луиза» и Лъвов мост, както и в различни други части на столицата, за незаконно пребиваващи чужденци, служителите на СДВР са задържали 65 чужди граждани без документи за самоличност, между които и жени и деца.  Осем от чужденците са се представяли за афганистанци.

 

Те са били намерени на различни адреси и отведени в столични районни управления, където предстои установяване на произхода и самоличността им, след което ще бъдат предадени на службите по компетентност, съобщиха от МВР.

Специализирана операция в София е проведена от служители на СДВР, Дирекция „Жандармерия”, столичната пожарна, представители на РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и ДАИ.

При предприетите в централната градска част действия са констатирани множество нарушения, съставени са актове и издадени редица протоколи. Служители на пожарната са съставили акт за неспазени изисквания за пожарна безопасност в заведение на бул. „Княгиня Мария Луиза”, издадени са множество констативни протоколи от служители на Агенцията по безопасност на храните. Инспектори от ДАИ са съставили акт за нелицензиран таксиметров превоз, множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за Българските документи за самоличност съставиха полицейски служители.

 Полицейските проверки на територията на столицата продължават, допълват от вътрешното министерство.

Тагове: ; ; ; ; ;