Докато някои от представителите на Демократическата партия на САЩ критикуват желанието на кандидата за президент от републиканците Доналд Тръмп да намери общ език с Русия, техните съратници в администрацията на действащия президент се стремят да осъществят положителен диалог с Москва, пише Politico.

Привържениците на Хилъри Клинтън използват антируската риторика, за да превърнат Доналд Тръмп в отрицателен персонаж, който нееднократно си е позволявал одобрителни изказвания по адрес на Кремъл.

 

В лагера на демократите постоянно напомнят за «заплахата» от страна на Москва и за необходимостта да се укрепи източния фланг на НАТО, отбелязва авторът на статията.

 

В същото време демократите в Белия дом очевидно се придържат към други възгледи в отношенията между Москва и Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Джон Кери в последно време води активи преговори по укрепване на сътрудничеството с Русия за Сирия, а от администрацията на Обама припомниха миналата седмица, че добрите отношения с Москва са ключова задача на външната политика на Вашингтон, подчертава изданието.

 

«Не искаме конфронтация с Русия. Считам, надявам се, че Русия ще чуе нашия сигнал, че ние искаме да започнем с нея диалог», — заяви изпълняващият длъжността помощник министър на отбраната на САЩ по международната сигурност Елис Слоткин.

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп. Архивное фото

Сътрудниците от службата за национална сигурност от демократите изразяват опасенията си заради засилването на враждебната риторика по отношение на Москва, което затруднява решаването на глобалните проблеми и повишава рисковете от конфликт.

 

«Дори ако нашите позиции се разминат, ние сме длъжни да водим диалог. Считам, че в момента рискуваме да изпуснем това от вниманието си», — подчерта екс-председателят на Комитета по въоръжените сили Сам Нан.

 

 И макар предизборните изявления да не са реално отражение на политиката, те могат да настроят американската общественост срещу Русия, пише авторът на статията.

 

РИА Новости http://ria.ru/world/20160801/1473295380.html#ixzz4G5HGo6i2

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;