Евродепутатът от Коалиция «БСП- Лява България» Илияна Йотова за номинацията на генерал Румен Радев за президент на страната:

 

«Смятаме, че генерал Румен Радев е една от най-подходящите фигури за президент на България», това заяви в предаването «12+3» по програма «Хоризонт» евродепутатът Илияна Йотова:

 

«Не сме взели това решение емоционално или защото ни харесва някакво име, което не е в публичното пространство или част от политическите номинации, които са ставали до този момент, защото много сериозно премислихме какъв трябва да бъде профилът на нашите кандидати.

 

Очевидно е, че повече от всякога ние имаме нужда от човек, който да обедини България и българите. Всичко това, което се случи през последните пет години, този доста арогантен опит да се раздели българското общество, повече от всякога е необходимо да се чувстваме като едно цяло, като общество, като нация.

 

 

Освен това не сме наивници. Много добре си правим сметка, виждаме какво се случва, какво става в България, около нас, в Европа и в света. И българските, и европейските граждани повече от всякога имат нужда от сигурност, сигурност във всяко едно отношение.

 

Не съм чувала за това да има тайни преговори между АБВ и ГЕРБ и не мога да го допусна. Мисля, че и днешните изявления на Георги Първанов бяха категорично в тази посока. Надявам се и вярвам, че АБВ наистина са приключили тази част от своята политическа биография».

Тагове: ; ; ; ; ;