Руската авиация изравни със земята позициите на терористите от «Джебхат ан-Нусра», които поеха отговорността за сваления руски Ми-8 и гибелта на петимата военни.

 

 

Над Идлиб се чува рева на моторите на руските самолети и грохота от множество взривове.

 

 

ВКС на Русия започна операция «Възмездие» след гаврата с телата на загиналия екипаж от сваления вертолет Ми-8.

 

 

Съобщава се за над сто адиоудара от руската авиация в района на крушението на транспортния вертолет около населеното място Саракиб и авиобаза Абу Адухор в провинция Идлиб, които са под контрола на забранения в почти целия свят «Фронт ан-Нусра».

 

 

Медиите на терористите съобщават със страх, че самолетите на ВКС на Русия, като разярени оси, няколко часа вкарали в ужас бандитите в региона.

 

 

Голямата агенция на терористите «Степ Агенси» съобщава, че «руските военни  самолети са поразили десетки цели около Тел Туркан, Албрагти, Алждида, Тавил Ал Халеб и Рас Алин — в района на падането на вертолета в местността Абу Дхор».

«Военните самолети на Русия нанесоха мощни въздушни удари и в района на град Саркиб. На тежки ракетни удари беше подложена цялата територия на Алнайя в западната селска местност Джиср Ал-Щугур, а Хан Хайшун се намира под мощен артилерийски обстрел от Сирийската армия», — съобщава кореспондентът на «Степ Агенси».

 

 

Припомняме, че джихадистите, свалили транспортния вертолет Ми-8 и гаврили се с телата на екипажа и пътниците, са част от коалицията «Джейш ал-Фатх», която се оглавява от «Джебхат ан-Нусра».

 

 

Съобщава се, че в престъплението са участвали и бандити от групировката «Абу ал Тухур», която е в тясно сътрудничеството с бившото сирийско крило на «Ал Кайда».

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;