Защо смекчихте платформата на партията на републиканците по въпроса за Украйна?

 

 

 

ДОНАЛЬД ТРАМП, кандидат за поста президент на США: Аз не съм участвал в това. Честно казано, не съм участвал в това. Длъжен бях да се запозная с новата платформа, но в нейното редактиране не съм участвал.
Знаете ли какво са направили те?
ДОНАЛД ТРЪМП: Чух, че са я смекчили, но не съм участвал в това.
От платформата са отстранили призива за доставка на смъртоносно оръжие са самоотбрана на украинците. Кое е доброто в това?
ДОНАЛД ТРЪМП: Имам свои идеи. Разберете, Путин няма намерение да напада Украйна. Отбележете си го, запишете си го, където искате.
Но нима той не е там?
ДОНАЛД ТРЪМП: Да, в известен смисъл той вече е там. А аз не съм. Обама е там. И честно казано безредиците в цялата тази част на света започнаха при Обама. Независимо от цялата сила, за която вие говорите, и мощта на НАТО. Путин в същото време прокара своята линия и взе Крим.
Но вие казахте, че ще признаете присъединяването на Крим?
ДОНАЛД ТРЪМП: Ще разгледам този въпрос. Знаете ли, както чух, населението на Крим предпочете да бъде с Русия, а не там, където бяха. И това също трябва да се има предвид. Разберете, всичко това се случи при администрацията на Обама. Що се касае до Украйна, там се твори истинско бедствие. Но всичко това се случи при администрацията на Обама и със здравите връзки на Украйна с НАТО.
Така че, независимо от всички тези здрави връзки с НАТО, в Украйна има безредици, Крим е завзет. Не трябва да виним за това Доналд Тръмп. Той прави нещата по-добре. И нашите отношения с Русия ще се подобрят, вероятно. Добрите отношения с Русия — това е положителен ход, а не отрицателен.
В ефир на 31 юли 2016 година
Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;