Кандидатът за президент на САЩ Хилъри Клинтън обвини руското разузнаване за взлома на сървърите на Демократическата партия на САЩ.

 

«Знаем, че разузнавателните служи са направили взлома на Националния комитет на Демократическата партия. Знаем, че те са организирали публикуването на тези електронни писма. Знаем също, че Доналд Тръмп демонстрира проблематичното си желание да подкрепя Путин», — каза Клинтън в ефира на  Fox News.

 

Според нея, става дума за опит да се повлияе върху президентските избори на САЩ.

 

На въпрос, счита ли тя, че Русия иска Тръмп да бъде избран за президент, Хилъри отговори, че няма да бърза с подобни изводи.

 

«Но считам, че ако се изложат фактите, възникват сериозни въпроси относно руската намеса в нашите избори, в нашата демокрация», — каза Клинтън, добавяйки, че няма намерение да търпи подобно поведение от страна на които и да са държави, а особено по отношение на «противниците», към които тя причислява Русия.

 

«Тръмп поощрява това, хвали Путин, независимо от съзнателните опити да се повлияе на изборите. Това, както считам аз, повдига въпроси относно националната сигурност на страната», — каза Клинтън.

 

В резултат на хакването на сървърите на Демократическата партия на сайта на Уикилийкс се появиха 19 хиляди писма, от които се вижда, че партийният апарат по време на вътрешнопартийното гласуване фактически е работил за Клинтън срещу Бърни Сандърс. Щабът на Клинтън заявии, че за взлома е виновна Русия, която уж иска да помогне на Тръмп да стане президент.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;