Корнелия Нинова SDOJ0jBНад 50 000 социалисти и привърженици на левицата се изпълниха историческата поляна под връх Бузлуджа.

 

Ето какво каза Корнелия Нинова от Бузлуджа:

 

«За президент трябва да изберем страж, пазител на сигурността и гарант на мира», призова тя по време на политическата част от събора на Бузлуджа.

 

«Да изберем «не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и на чуждите интереси, особено в сегашните времена на сблъсъци в света и Европа, на тероризъм и имигрантска вълна.

 

Нека да издигнем и подкрепим този родолюбец, който ще получи подкрепата на всички леви и прогресивни сили в България, който с живота си е доказал, че има сърце за малкия човек. 

 

Днес в България няма равни възможности за всеки. Ако си роден беден, не можеш да учиш. Ако си работник, не можеш да си платиш здравето. Ако си млад, не можеш да си купиш дом и да отгледаш семейството си.

 

Няма и солидарност, защото правителството на Бойко Борисов харчи милиарди, но няма сърце за деца с увреждания. 

 

Днес няма справедливост, защото малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия. Почтените хора са на колене, а престъпниците ходят свободно по улиците.

 

Дошло е време да поведем хората и да се опълчим срещу правителството на Бойко Борисов, което руши държавността, нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица.

 

Десетки хиляди тук и още стотици хиляди в страната, единни заедно казваме, че искаме и можем да направим България различна, да я направим друга — с производство и земеделие. България на духовността и образованието. България на почтените, а престъпниците – в затвора. България – социална и подредена държава.

 

Когато се взимат решения, те няма да зависят от силните. Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек. Ще ви дадем път и няма да ви предадем никога.

 

 

Днес сигурността и мирът в живота ни са застрашени и само смелият може да погледне опасността в очите, да се изправи срещу нея и да вземе съдбата си в свои ръце. Ние, социалистите, комунистите, цялата българска левица имаме тази смелост и винаги в трудни моменти поставяме над всичко националния интерес на България». 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;