Рейтингът на руския президент през юли се вдигна до 82 %, съобщава CNBC, позовавайки се на допитване на Левада-Цетър. Популярността на Владимир Путин не е пострадала от санкциите и международната «изолация».

 

 

«Не е трудно да се досетим: Путин се ползва «с най-голямо доверие» сред официалните лица на Русия», — пише CNBC.

 

 

Както се отбелязва в статията, допитването на независими Левада-Център показва, че, независимо от «дефицита на подкрепата» зад граница, болшинството руснаци одобряват своя президент.

 

 

«Рейтингът на одобрение на Путин се вдигна пред юли до 82 %», — съобщава CNBC, позовавайки се на резултатите от допитването.

 

Американското издание отбелязва, че Путин «култивира образа на силния човек».

 

 

Неговата популярност е «неизменно висока», а в последните две години превишава 80 %. CNBC подчертава, че резкият скок на рейтинга се случва през март 2014 година, след «спорната анексия на Крим».

 

 

Макар присъединяването на полуострова да повлече след себе си санкции, «икономическа изолация» и като следствие рецесия, руският народ «е все повече националистически настроен» и подкрепя действията на Кремъл, се казва в статията.

 

Зад граница, обаче, «доверието към Путин сериозно пострада в последните години и месеци».

 

В сряда Путин рязко разкритикува и отстраняването на 108 руснаци от Олимпийските игри в Рио:

 

«Целенасочената кампания, чиято цел станаха нашите атлети, включва и прословутите т.нар. «двойни стандарти», а и несъвместимият със спорта — а и въобще със справедливостта и елементарните норми на правото — принцип на колективната отговорност».

 

«Това е опит да се пренесат в световния спорт тези правила, за съжаление, които често доминират в световната политика», — отбеляза руският лидер.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;