Златният век за Ангела Меркел остана в миналото: сега тя изглежда слаба, какво ще стане по-нататък с нея, не е ясно, пишат западните медии.

 

Във вестник Politico журналистът Кристиан Рихтер отбелязва, че последното десетилетие, което фактически съвпада с управлението на Меркел, може да се нарече за Германия златният век — икономическата криза премина по-успешно в сравнение с други страни, политически Меркел беше лидер на Европа, като цяло стана по-либерална, толерантна и добродушна.

 

Но днес този прогрес е поставен под съмнение. Обществените настроения се промениха веднага, след като в страната пристигнаха стотици хиляди бежанци, пише авторът.

 

Той добавя, че дясната партия «Алтернатива за Германия» има съществен ръст на популярността си на фона на широко разпространения страх пред масовата миграция и тероризма.

 

«Канцлерът Ангела Меркел ….сега изглежда слаба и уязвима», — посочва Рихтер.

 

«Поредицата от отвратителни атаки потресе нацията, която вече, както ми се струва, е на ръба да загуби равновесието си. Завърши нещо хубаво. Или така ни се струва. Какво ще стане в бъдеще, никой вече не знае», — завършва изданието.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;