Уикилийкс публикува аудиозаписи, взети вероятно при хакването на сървърите на Демократическата партия, съобщава БТА.

 

Часове преди Барак Обама да излезе на сцената на конгреса на демократите във Филаделфия, където Хилари Клинтън официално беше номинирана за кандидат на партията за Белия дом, в Туитър бяха пуснати линкове към 29 аудиозаписа. Един от тях е на привърженичка на Хилари Клинтън, която настоява партията «да престане да угажда» на Бърни Сандърс:

«Бърни е най-неподходящият човек на света за кандидат на Демократическата партия, защото не е демократ«, казва жената, чиято самоличност не е известна и продължава:

Стига сте угаждали на този човек, който обича да се прави на жертва и напада Хилари, давайки козове на Тръмп. Ще напусна Демократическата партия ако тя продължи да се умилква на Бърни Сандърс«, заплашва тя, без да става ясно с кой представител на партията е искала да разговаря.

Изглежда, че моментът на публикуване на тези аудиозаписи е пресметнат така, че да постави в неловко положение партията и Клинтън, въпреки че те не съдържат никакви сензационни разкрития, отбелязва АФП.

Преди няколко дни Уикилийкс публикува близо 20 000 вътрешни имейла на високопоставени представители на Демократическата партия, някои от които проявяват пристрастие към Хилари Клинтън на първичните избори, нещо, което Бърни Сандърс и поддръжниците му непрестанно изтъкваха, припомня БТА.

Тагове: ; ; ; ; ;