«Историята с откраднатите електронни писма на Националния комитет на Демократическата партия е твърде добра, за да бъде истина», — пише Townhall. 
Цяла година Бърни Сандърс твърди, че неговата партия сама му поставя пречки в спиците на колелото по време на предизборната му кампания и несправедливо лансира Хилъри Клинтън.
А ето, че сега е публикувано съдържанието на над 19 хиляди писма, което доказва, че старецът Сандърс е бил прав, пише изданието.
«Картите бяха сменени, съдията имаше свой фаворит, играта беше нечестна», — пише изданието
За да се изслючи Сандърс от сметките, демократите използваха дори факта, че той е атеист.
След публикуването на писмата привържениците на Клинтън изработиха нова партийна линия и пресата охотно я подхвана: за всичко е виновна Русия.
Според думите на ръководителя на предизборната кампания на бившия държавен секретар на САЩ, руските хакери са хакнали пощата на Националния комитет, за да помогнат на Тръмп.
«Целта е да се подмени темата. Да се отвлече вниманието на медиите от сговора на Националния комитет на Демократическата партия да се саботира кампанията на Сандърс», — счита авторът на статията.
Townhall припомня, че през 1971 година The New York Times по незаконен път е получил достъп до секретни документи, в които имало информация за това, как САЩ са били вмъкнати във войната във Виетнам. Вестникът оправдал действията си с «правото на народа да знае» тайните на своето правителство.
«А нима народът няма право да знае за отвратителните схеми на Националния комитет на Демократическата партия, с които те саботират нечия предизборна кампания?
Нима хората нямат право да знаят, че, отричайки обвиненията на Сандърс, ръководството на комитета е лъгало него, партията и цялата държава?
Какво е знаела Клинтън за съпричастността на (Деби, шеф на комитета) Васерман Шулц към мошеничеството по време на предизборната кампания и кога е разбрала тя това?», — пита изданието.
 Townhall отбелязва, че за публикуването на документите за войната във Виетнам The New York Times е получил наградата Пулицър.
«Ако руснаците са допринесли за това и са съдействали американският народ да разбере за антидемократичните дела, които се творят в Националния комитет на Демократическата партия, то те заслужават подобно признание.
Според стандартите на The New York Times , Путин заслужава наградата Пулицър», — счита авторът.
Изданието отбелязва, че САЩ трябва да пресекат опитите на други държави, включително и на Русия, да се намесват в хода на президентските избори.
Но си струва да се помни, че именно Америка след края на студената война започна «в името на демокрацията» да сваля неугодните й режими и правителства и да подкрепя «цветните революции».
Изданието не е изненадано, че сега Русия, Китай, Египет и дори Израел затварят свързаните със САЩ НПО-та и се опитват да разбият сайтовете на американските организации:
«Ние бяхме първите «експерти» в тази игра. Но сега и другите знаят как се играе. Каквото посееш, това и ще пожънеш».
Превод: Петя Паликрушева-Иванова

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;