Според експерти от американското разузнаване, руски хакери били виновни за изтичането на лична кореспонденция на Хилъри Клинтън в битието й не Държавен секретар на САЩ.

 

Срещу претендента за президентския пост Хилъри Клинтън бе възбудено разследване, в което участваше ФБР. Директорът на ФБР, обаче, препоръча да не се възбужда срещу Клинтън съдебно дело за злоупотреба със секретна държавни информация за изненада на редица американски политици, защото Федералното бюро не успало да установи как точно е ударена личната кореспонденция на Хилъри Клинтън. Директорът на ФБР дори допусна, че по всяка вероятност Хилъри Клитън НЕ Е знаела, че грифът «Строго секретно» означава неразгласяване на секретната държавна информация с трети лица.

 

Самата Хилъри по време на разпита си, продължил три часа във ФБР,  призна, че е споделяла секретната държавна информация за държавния дълг на Гърция с трети лица, например със съпруга си Бил Клинтън (което също се санкционира, според американските закони)  с човека, който управлява Фонд «Бил и Хилъри Клинтън», както и със зет си, който има мрежа от офшорни фирми на Сейшелските острови, съобщиха световни медии. В резултат на проверката е установено натрупване на частна печалба точно от информацията за държавния дълг на Гърция.

 

В края на миналата седмица «Уикилийкс» публикува електронни писма, които показаха неравнопоставеност при третирането на Бърни Сандърс от върхушката по време на първичните избори.

Тагове: ; ; ; ; ; ;